Notícies

XXVI FIRA DE LA LLENEGA DE CARDONA

Plugim de suggeriments

Cardona ja ho té tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira de la Llenega, que aquest diumenge 28 d'octubre ja arribarà als seus 26 anys d'història.

Es tracta d'un certamen molt arrelat que posa com a protagonista la llenega amb l'objectiu de fer pedagogia sobre l'entorn i el ric patrimoni boletaire de la zona i del país.

Així, a banda de les parades de llenegues i d'altres varietats, la fira compta amb una exposició micològica en la qual micòlegs experts de l'Agrupació Micològica del Berguedà donen assessorament i informació a tots aquells interessats. Una altra pota important del certamen és el concurs, on es premia la llenega més gran i el bolet més original. Enguany, a més, es convoca el concurs de conserves amb bolets i, com sempre, es fa també el concurs infantil, que serveix per introduir els més menuts en el món boletaire, mostrant-los valors de respecte i estima cap a la natura.

La fira també comptarà amb altres parades de productes artesans elaborats amb bolets, com ara patés o confitats, i d'altres productes alimentaris naturals, com embotits, mels i formatges, entre d'altres. 

   600_1_programa_ma_fira_llenega_2018_pdf_def.pdf